Litoralul romanesc este zona cu cel mai important potential turistic al tarii noastre, inca neexploatata la maxim.

Riviera romanească beneficiază de potențialul uriaș al factorilor curativi ai Marii Negre. In majoritatea stațiunilor estivale de la țărmul marii, platforma litorala coboară lin de la plajele de nisip, pe o fasie, pe alocuri intre 50-150 m, pe alte porțiuni 10-50 m, spre larg, adâncimea apei fiind redusa, în special în Mamaia și, mai adâncă, în unele porțiuni din Eforie Nord și Neptun.

Clima litoralului romanesc este moderat-temperata, cu veri lungi și călduroase. Uneori, în zilele caniculare, temperatura la suprafața plajei urca pana la 45 grade C, însă brizele marine, bogate în aerosoli, atenuează arșița acestor zile toride.

Schimbările climatice mondiale, survenite în ultimii anii, se resimt, deseori  și în aceasta zona a tarii noastre, adesea  pornindu-se din senin mici furtuni cu rafale puternice de vânt și valuri puternice în largul marii, ceea ce afectează buna dispozițiea turiștilor sosiți aici pentru relaxare.
Intre Năvodari, acum, și Mangalia întâlnim peste 17 stațiuni, fiecare cu arhitectura sa și cu specificul sau, una mai dezvoltata decât cealaltă.
Haideti sa descoperim impreuna cele mai bune statiuni ale litoralului romanesc. Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Olimp, Neptun, Venus, Cap Aurora, Saturn sunt printre cele mai importante stațiuni de la malul Marii Negre.

De ce as alege eu, Litoral Romania 2021, pentru vacanta mea si nu, sa zicem Bulgaria sau Grecia?

In ultima perioada, investițiile făcute pe litoralul romanesc au început sa-și arate efectele scontate. Uitați-va numai la Complexul Phoenicia Resort 4*, care la inaugurare a trezit numai semne de întrebare cu privire la acceptare de către turiștii romani a unei locații amplasate în afara stațiunii Mamaia, în Năvodari, dar care pe parcursul timpului demonstrând ca acesta este genul de servicii hoteliere pe care si le doresc romanii, clasând resortul hotelier in top 3.

Sa nu omitem  clubul familial Mercur-Minerva 3* destinat exclusiv familiilor cu copii, care a adopta cu succes conceptul de all inclusive.
Best Western Savoy 4* din Mamaia este o alta opțiune pentru  familiile cu copii care doresc servicii all inclusive.
Deși conceptul de all inclusive a fost promovat cu timiditate în Mamaia, iată ca pentru sezonul estival 2014 si Eforie Nord prin vechiul complex Steaua de Mare va intra în rândul hotelurilor care au promovat cu succes acest concept de vacanta.
Ceea ce au făcut câteva hoteluri din Romania pe segment de promovare a turismului este o provocare pentru celelalte unități de cazare hoteliera ale litoralului romanesc.