Descriere statiunea Neptun Olimp

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Cele doua statiuni, foarte aproape una de cealalta  dar si asemanatoare au devenit practic una singura: Neptun-Olimp. Foarte multi ani, si vorbim aici, incepand cu  epoca ceausista, statiunea a fost considerata ca fiind cea mai frumoasa , cea mai cocheta, cautata , cea mai scumpa si inaccesibila dintre toate statiunile de pe litoarlul romanesc, acest statut trebuind sa-l predea, in cele din urma statiunii Mamaia. De ce inaccesibila pentru turistii romani? Pentru ca in epoca ceausista, Neptun-Olimp atragea cei mai multi turisti straini, turistii romani multumindu-se in acea vreme cu o camera la un hotel de 2 stele sau cu un loc de campare la unul dintre campingurile din apropiere.
Aici se gaseau si cele mei tari discoteci de pe litoral, iar bauturile fine de import le gaseam in shopurile hotelurilor din Neptun-Olimp, Complexul Amfitetaru-Panoramic-Belvedere fiind o tinta de neatins pentru turistii romani de rand. Mondena statiune estivala Neptun-Olimp aparea un deceniul al XII-lea in extremitatea sud-vestica a Romaniei, pe tarmul Marii Negre, intr-o zona relativ verde, considerata  la acea vreme ca o adevarata "perla a litoralului romanesc". Aparea, astfel in anul 1972 cea mai luxoasa destinatie de vacanta din Romania: Neptun-Olimp. Asistam , apoi la stabilirea resedintei de vara a lui Nicolae Ceausescu, locul unde avea sa-i primeasca, rand pe rand pe Todor Jivko, Richard Nixon, Tito, George Buch, dar si pe  unii primi ministri de stat, printre care George Marchais, fostul secretar general al partidului comunist francez sau Jacques Chirac. Dupa Revolutia din Decembrie 1990, noua "nomenclatura "  a ales ca resedinta de vara, tot vechea baza comunista, astfel ca aici, la Neptun-Olimp, i-am vazut in timpul mandatelor lor pe Ion Iliescu, Emil Constanitinescu, iar recent pe Traian Basescu, un adevarat campion al bailor de multime facute la restaurantul sau favorit din Neptun unde obisnuieste sa serveasca masa si sa danseze impreuna cu sotia.

Plaja NeptunFarmecul statiunii Neptun -Olimp

Ce  locuri confera farmecul statiunii Neptun-Olimp? Poate Padurea Comorova, sau salba de lacuri din vecinatatea statiunii confera un farmec cu totul special, unic, prin cadrul sau natural deosebit? Posiblitatile de agrement in aer liber, spectacolele in aer liber ce au loc la Teatrul de Vara, sau terenurile de sport printre care se numara cele de minigolf, tenis sau fotbal?
Parcul de distractii, satul de vacanta, precum si facilitatile pentru practicarea unor sporturi nautice au inceput sa relanseze statiunea Neptun-Olimp printre statiunile preferate de catre turistii romani pentru sezonul estival 2014 . Restaurantele  vechi cu traditie sau noi ofera oaspetilor sai o bogata varietate de preparate culinare autohtone, specialitati de peste proaspat si programe folclorice din toate zonele tarii.

Plaja din Neptun-Olimp

Punctul forte al statiunii il reprezinta plaja. "La Steaguri", cea mai bine amenajata plaja de pe litoral , este totodata si cea mai frumoasa plaja de pe litoralul nostru, cu nisip fin si intrare lina in marea cu fund nisipos. Plaja din Olimp, insa, este mica ca intindere, creata in jurul unor golfuri, amenajata cu diguri.
Plaja din Neptun se invecineaza cu cea din Jupiter la sud si cu cea din Olimp la nord, insa intrerupta din cauza prezentei in aceasta zona a vilelor apartinand Protocului de Stat. Latimea plajei variaza de la 30 la 100 de metri.

Baze de tratament in Neptun-Olimp

Hoteluri Neptun OlimpStatiunea Neptun-Olimp este recunoscuta si pentru tratarea unor boli reumatismale degenerative, inflamatorii, boli diartritice, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice, dereglari endocrine, boli dermatoligice, tuburari respiratorii si de alta natura.
Policlinica balneara din statiunea Neptun functioneaza in regim permanent si apartine Hotelului Doina 3*.
Centrele de cura balneara si relaxarae mai vehi, cum este cel de la Doina 3* si mai noi aflate la hotel Cocor 4* si 2 D 3*, ofera o selectie de tratamente de la cele traditionale pana la cele contemporane.
Factorii naturali, bogati in aerosoli salini si radiatii solare sunt cei care contribuie la vindecarea rapida a unor afectiuni de care suferiti.

Cele mai bune hoteluri din Neptun-Olimp

1. Pe primul loc al unui top hoteluri Neptun-Olimp as pune Hotelul Cocor 4* , pentru investitiile majore facute atat in ceea ce priveste cresterea calitatii serviciilor de cazare si masa, dar si in moderna baza de tratament.
2. Hotelul 2 D 3* (fostele Dobrogea si Sulina), este situat in partea centrala a statiunii Neptun, in mijlocul unui superb parc natural, la aproximativ 300 de metri de plaja. Hotelul 2 D 3*, complet renovat, isi asteapta oaspetii  cu doua piscine  una exterioara si una interioara, camere cu balcon, sala de fitness, sauna finlandeza, locuri de joaca pentru copii, acces la internet wireless in lobby, parcare, centru SPA.

3. In centrul statiunii Neptun, la doar 5 minute de plaja se afla hotelul Recif 3* (fostul Covasna), cu 180 de camere duble, restaurant, 3 terase, piscina exterioara si bar la piscina. Toate camerele au aer conditionat.

4. Hotelul Miorita 3*, vechiul si modernul hotel din centrul statiunii Neptun, renovat complet, prin cele 334 de camere duble dotate cu minibar si aer conditionat, ofera oaspetilor sai aerul romantic de altadata al statiunii Neptun.

Pe oricare dintre hotelurile din Neptun-Olimp le-ati alege pentru vacanta dumneavoastra, un lucru este sigur: o vacanta in Neptun-Olimp este una a nostalgiilor, plina de romantism.

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

No Comments Yet.

Leave a comment