Despre Statiunea Costinesti

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Costinesti, denumita candva Statiunea Tineretului este situata in prelungirea satului Costinesti, la 31 km sud de Constanta, invecinandu-se la nord cu comuna Tuzla (7km) si la sud cu statiunea Olimp (5 km).
Istorie
Denumirea de Costinești provine de la generalul Emil Costinescu, care a cumpărat de la Vasile Kogălniceanu (fiul lui Mihail  Kogălniceanu) o suprafață de teren foarte aproape de țărmul Marii Negre, pe care , ulterior, a colonizat-o cu germani. In 1896, generalul Costinescu a încheiat o înțelegere verbala de arendare a moșiei prin care fiecare primea  câte 5.000 mp, care în 20 de ani treceau în proprietatea coloniștilor. Începând cu acea perioada zona s-a dezvoltat continuu.

Anul 1949 a fost marcat de apariția primei tabere de 300 de locuri destinate pionierilor. Dupa încă 10 ani a fost inaugurata Tabăra Internațională a Studenților. Astfel, Costinești a devenit "Çapitala vacantelor estivale ale tineretului" unde se desfășurau numeroase evenimente culturale: Festivalul filmului de la Costinești, Gala tânărului actor.
Simbolurile Costinestului
Obeliscul, locul de întâlnire a multor perechi de îndrăgostiți, se înalță maiestos în mijlocul plajei orientate spre est.
Epava navei Evanghelia care a eșuat în anul 1960, noaptea în timpul unei furtuni. Carena vasului  ramas blocata intre doua stânci în forma de V. Evanghelia a fost o nava comerciala greaca aparținând vestitului om de afaceri Aristotel Onasis. Din cauza costurilor foarte mari cu recuperarea sa, nava a fost abandonata, intrând ulterior în patrimoniul statului roman si devenind  unul dintre simbolurile Costinestului.

Medion   DIGITAL CAMERA

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

1 Response

  1. Vasul eșuat se numește Evangelia (nu Evanghelia), nume care are accentul pe a patra și ultima silabă. A fost într-adevăr grecesc, construit în 1940 în Germania, dar nici vorbă că ar fi aparținut lui Onasis. A eșuat în mai 1968, nu în 1960, împotmolindu-se în nisip, nu între „două stânci în formă de V”. În zonă nu există stânci. C.Z.

Leave a comment