Litoral Romania vs litoral Bulgaria

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Conform declaratiei ministrului bulgar al turismului, Nikolina Angelkova, citata de agentia Novonite, anul 2016 a fost cel mai profitabil pentru industria de turism a Bulgariei din ultimii 25 de ani.

Turismul pe litoral Bulgaria

Veniturile din turism au crescut cu 14 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare contributie avand-o cresterea numarului de turisti germani si rusi (aproximativ o crestere de 30%).

O surpriza neasteptata a venit din partea turistilor romani, care au fost mai numerosi pe plajele din Bulgaria cu 20%. Plusul de 14% de care aminteam s-ar traduce in peste 500 de milioane de euro.

litoral-bulgaria-1

 

Turismul in Romania

 

Conform cifrelor inaintate de catre ANAT, citata de Agepres, 2016 a inregistrat o crestere de 12% a numarului de turisti pe litoral Romania . Cu alte cuvinte sezonul 2016 a fost mult mai bun decat cel din 2015.

 

Factori care au influentat cresterea turismului pe litoral Romania

Cresterea si diversitatea ofertelor pentru vacante all inclusive pe litoral Romania , disponibile in 2016 in 23 de hoteluri pe litoral; listei de hoteluri din Mamaia, adaugandu-se hoteluri all inclusive in Eforie Nord, Jupiter si Venus.

litoral-romania-3

Statiunile din sudul litoralului romanesc si-au imbunatatit zestrea hoteliera cu unitati de 4 stele, resorturi all inclusive si hoteluri de 3 stele, renovate si modernizate integral.

 

Prioritati ale turismului pe litoral Romania

 

Hotelierii impreuna cu agentiile de turism din Romania, pentru 2017,  si-au fixat ca tinta comuna  cresterea vanzarilor de vacante pe litoral Romania , in primul rand a gradului de ocupare in lunile mai, iunie si septembrie.

litoral-romania-1

 

Cu ce eforturi va fi atinsa tinta de crestere ?

Nimeni nu spune nimic, insa lansarea ofertelor early booking litoral Romania 2017 cu reduceri de pana la 41 % pentru perioadele de extrasezon si a programului "Litoralul pentru toti", ar fi doua parghii pentru atingerea telului comun.

Autoritatile locale s-ar putea implica mai mult in modrnizarea statiunilor, in special cele din sudul litoralui, dar si organizarea unor evenimente artistice cu nume sonore din lumea showbizului international.

Se anunta o supriza majora in Neptun-Olimp, care se tot lasa asteptata: modernizarea faimosului complex Amfiteatru- Panoramic, candva emblema turismului estival din  Romania.

litoral-romania-2

 

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Comments are closed.