Conform declaratiei ministrului bulgar al turismului, Nikolina Angelkova, citata de agentia Novonite, anul 2016 a fost cel mai profitabil pentru industria de turism a Bulgariei din ultimii 25 de ani.

Turismul pe litoral Bulgaria

Veniturile din turism au crescut cu 14 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare contributie avand-o cresterea numarului de turisti germani si rusi (aproximativ o crestere de 30%).

O surpriza neasteptata a venit din partea turistilor romani, care au fost mai numerosi pe plajele din Bulgaria cu 20%. Plusul de 14% de care aminteam s-ar traduce in peste 500 de milioane de euro.

litoral-bulgaria-1

 

Turismul in Romania

 

Conform cifrelor inaintate de catre ANAT, citata de Agepres, 2016 a inregistrat o crestere de 12% a numarului de turisti pe litoral Romania . Cu alte cuvinte sezonul 2016 a fost mult mai bun decat cel din 2015.

 

Factori care au influentat cresterea turismului pe litoral Romania

Cresterea si diversitatea ofertelor pentru vacante all inclusive pe litoral Romania , disponibile in 2016 in 23 de hoteluri pe litoral; listei de hoteluri din Mamaia, adaugandu-se hoteluri all inclusive in Eforie Nord, Jupiter si Venus.

litoral-romania-3

Statiunile din sudul litoralului romanesc si-au imbunatatit zestrea hoteliera cu unitati de 4 stele, resorturi all inclusive si hoteluri de 3 stele, renovate si modernizate integral.

 

Prioritati ale turismului pe litoral Romania

 

Hotelierii impreuna cu agentiile de turism din Romania, pentru 2017,  si-au fixat ca tinta comuna  cresterea vanzarilor de vacante pe litoral Romania , in primul rand a gradului de ocupare in lunile mai, iunie si septembrie.

litoral-romania-1

 

Cu ce eforturi va fi atinsa tinta de crestere ?

Nimeni nu spune nimic, insa lansarea ofertelor early booking litoral Romania 2017 cu reduceri de pana la 41 % pentru perioadele de extrasezon si a programului “Litoralul pentru toti”, ar fi doua parghii pentru atingerea telului comun.

Autoritatile locale s-ar putea implica mai mult in modrnizarea statiunilor, in special cele din sudul litoralui, dar si organizarea unor evenimente artistice cu nume sonore din lumea showbizului international.

Se anunta o supriza majora in Neptun-Olimp, care se tot lasa asteptata: modernizarea faimosului complex Amfiteatru- Panoramic, candva emblema turismului estival din  Romania.

litoral-romania-2