Statiunea Mamaia, Perla Marii Negre

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

La 3 km nord de Constanta se afla cea mai mare stațiune turistica din  Romania - Mamaia, denumita "Perla Marii Negre", fiind dezvoltata pe o fasie de nisip scăldată la est de valurile marii, iar la vest de apa dulce a lacului Siutghiol. Primul stabiliment balnear datează din perioada 1906-1919, în prezent fiind una dintre cele mai frumoase stațiuni maritime europene.
Plaja stațiunii Mamaia, ce poate rivaliza cu celebrele plaje de la Cannes sau Saint Tropez de pe Coasta de Azur, este acoperita cu un nisip fin, pe o lungime de 8 km și o lățime de 50-150 m. De-a lungul acestei plaje se găsesc hoteluri elegante și cochete, foarte multe dintre ele renovate în ultimii ani, altele construite după anul 2.000.

SONY DSC
Foarte multe complexe hoteliere , pensiuni și vile au apărut pe partea cu lacul Siutghiol. In stațiune exista foarte multe posibilități de practicarea sporturilor de apa,precum și posibilități de pescuit.
Printre cele mai bune hoteluri în Mamaia se număra Vega 5*, Arena Regia & Spa 5*, Phoenicia Holiday resort 4*, Phoenicia Luxury 58, Richmond 4*.
Un loc deosebit de pitoresc il reprezinta "Satul de Vacanta", cu cele 31 restaurante ale sale, amenajate in stil rustic, conform regiunii pe care o reprezinta fiecare.
La intrarea in stagiunea Mamaia se afla Aqua Magic, un parc de distracții pentru toate varstele, cu o capacitate de 2.500 de vizitatori.
Un alt punct de atracție din Mamaia este Telegondola, o instalație de transport pe cablu , care permite traversarea stațiunii , oferind o panorama superba asupra marii si a lacului Siutghiol.

SONY DSC

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

No Comments Yet.

Leave a comment