O suta  de mii  este numarul de turisti, care in acest weekend au luat cu asalt statiunile de la malul marii, conform comunicatului FPTR.
Astfel, gradul mediu de ocupare in strucurile clasificate ar trebui sa ajunga la 75 %, conform  aceluiasi comunicat al  Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

litoral 2021
Canicula a scos romanii din casa, luand cu asalt plajele litoralului romanesc,  plaje ce in unele locuri au creat numeroase controverse.  Nisipul nu mai este fin ca altadata, plaja este prea lunga, iar apa devine brusc adanca dupa cel mult 20 de metri de la mal.

Litoral 2021

 

Ce tarife practica hotelierii de pe litoral

 

Hotelierii nostri ne anunta ca fata de anul trecut, tarifele nu au fost majorate.
Potrivit FPTR, Mamaia isi mentine in continuare statutul de cea mai scumpa statiune de pe litoralul romanesc. Aici, tarifele variaza in functie de categoria de confort, incepand de la 220 lei per noapte, o camera la un hotel de 2 stele, ajungand sa scoti din buzunar si suma de 2.000 lei per noapte pentru un apartament privat din trei camere.

litoral 2021

Sudul litoralului sta putin mai bine. aici, tarifele pentru o nopate de cazare incep de la 200 lei per camera dubla, ajungand pana la 1.800 lei, un aparatment la un hotel de 5 stele.

litoral 2021

 

Cele mai populate statiuni de pe litoral

 

Potrivit estimarilor, gradul mediu de ocupare pe litoral  in acest weekend in structurile clasificate,  este de 75 % pentru Mamaia si 80 % in Eforie Nord.

 

Cum vor evolua tarifele in perioada urmatoare

 

Ne apropiem de varful de sezon, asa ca tarifele de cazare vor inregistra o crestere semnificativa. Cum la unele hoteluri de pe litoral nu mai sunt locuri de cazare disponibile, ne asteptam ca in perioada urmatoare, gradul de ocupare sa fie de 100%.

litoral 2021
litoral 2021

 

Cat costa sa inchiriezi un sezlong pe plaja din Mamaia

 

Mamaia a nascut controverse nu numai asupra largirii plajelor, dar si din cauza preturile cu care se jongleaza la inchirierea  sezlongurilor in functie de zilele saptamanii.
Daca in timpul saptamanii, pentru inchirierea unui sezlong trebuie sa scoti din buzunar 20-25 lei pe zi, odata cu venirea weekend-ului, tarifele, aproape ca se dubleaza, ajungand la 40 de lei per zi.