Jupiter este o statiune estivala a litoralului romanesc, de dimensiuni relativ mici, situata la aproximativ 40 de kilometri de Constanta si la doar 5 kilometri de orasul Mangalia, aflata chiar in administrarea sa.
Odata ajunsi in statiunea Jupiter , oaspetii sai sunt incantati de vegetatia bogata ce-i confera un aer frumos, in timpul verilor calde parcurile naturale asigurand turistilor umbra si racoarea atat de cautate.
Jupiter este o statiune estivala traversata de stradute si alei umbrite, perfecte pentru o promenada de seara.
Cele mai multe restaurante, magazine si terase din Jupiter sunt concentrate in jumatatea de nord a statiunii, in zona lacului Tismana.
Cele mai multe dintre hotelurile din Jupiter sunt amplasate aproape de plaja de nisip, dispuse perpendicular pe mare. In partea de sud a statiunii, exista a alta mica statiune estivala atasata practic la Jupiter, numita Cap Aurora.
Datorita pozitiei sale fata de mare, a facilitatilor si factorilor naturali care le ofera oaspetilor sai, Jupiter si Cap Aurora sunt doua dintre statiunile ideale pentru relaxare si cure cu tratamentul oferit de factorii naturali de aici : aer marin, apa sarata si soare.

Hoteluri statiunea JupiterPlaja din Jupiter

Statiunea Jupiter dispune de o plaja de dimensiuni relativ reduse, in comparatie cu alte statiuni de pe litoralul romanesc (Mamaia sau Neptun). Aceasta se intinde pe o lungime de aproximativ 1 kilometru, fiind intrerupta pe alocuri de mici golfulete protejate de diguri de protectie. Anumite sectoare de plaja sunt amenajate cu sezlonguri si umbrele de soare, insa acestea pot fi folosite doar contra-cost. In zona statiunii Cap Aurora, plaja a fost distrusa de valurile mari din timpul iernilor, care pur si simplu au “inghitit” nisipul, ramanan in urma doar mici golfulete din pietre pe care, din pacate, nu se poate face plaja, iar accesul catre aceste golfuri facandu-se pe niste scari si alei care coboara spre golfurile respective.

Hoteluri in Jupiter-Cap Aurora

In profida dimensiunilor lor reduse, cele doua statiuni fiind relativ noi, construite dupa anii `70, au o baza de cazare destul de generoasa din care nu lipsesc hotelurile de doua si trei stele, multe dintre ele fiind renovate si modernizate in ultima perioada, odata cu privatizarea unitatilor de cazare din turismul romanesc.
Inoconjurate de verdeata si bine intretinute, Complexul Iris,Nalba si Mimoza, Hotelul Tismana, Majestic Hotel si Delta ofera cele mai bune servicii de cazare si masa. O mare parte dintre hotelurile construite in perioada comunista: Capitol, Meteor, Cometa sau Olimpic, prin pozitionarea lor perpendiculara fata de mare , dar si unele renovari si modernizari aduse in anumite zone ale lor precum cea a cazarii si serviciilor de masa atrag anual mii de turistii in partea de sud a litoralului romanesc.
In statiunea Cap Aurora gasim hoteluri care poarta numele de pietre pretioase: Diamant Hotel, Topaz Hotel, Onix Hotel, Hotel Opal, toate situate chiar pe malul marii.
Statiunea Jupiter ofera oaspetilor sai suficiente restaurante, terase si fast food-uri, ca o alternativa la restaurantele proprii ale hotelurilor unde sunt cazati.

Plaja JupiterDistractie si relaxare

Statiunea Jupiter, ca si Cap Aurora sunt statiuni linistite, mijlocele de divertisment si relaxare fiind limitate. Sporturile de apa reprezinta o alternativa excelenta de relaxare. In cele doua statiuni exista, insa si o zona de divertisment pentru copii, dar si pentru adulti, cluburile unde se pot practica biliardul, bowling-ul sau tenis-ul de masa fiind numeroase.
In timpul serii va puteti bucura de o plimbare pe malul marii, sau va puteti petrece timpul intr-unul din cluburile de noapte din Jupiter.

Oferte in statiunea Jupiter

Cele mai ieftine oferte pentru sezonul estival 2014 le gasiti la hotelurile din Jupiter-Cap Aurora.
Cu preturi incepand de la 196 lei per persoana puteti petrece un sejur de 5 nopti cazare, fara masa la hotel Meteor 3* in Jupiter, cu conditia ca pachetul de servicii sa fie achizitionat pana la data de 15.04.2014. Si hotelul Olimpic 3* este generos in oferte fata de oaspetii sai, aici un sejur de 5 nopti cazare , fara masa pornind de la 199 lei per persoana, pret valabil pana la data de 28.02.2014, sau 211 lei per persoana, tarif valabil pana la data de 31.03.2014.
Unul dintre hotelurile din Jupiter pe care-l recomandam familiilor cu copii, intrucat acesta dispune de locuri de joaca pentru copii, este hotel Delta, unde pretul unui sejur de 5 nopti cazare fara masa porneste de la 311 lei per persoana.Cum spuneam , statiunea Jupiter dispune de numeroase restaurante, terase si fast food-uri unde puteti servi masa impreuna cu familia, asa ca nu este neaparat necesar sa va achizitionati masa la hotelul unde veti fi cazati.